söndag 20 januari 2013

tisdag 15 januari 2013

TB-hotellet i Bäckefors och Järbo kyrka

Ett TB-Hotell i närheten av en viktig vägknut i Bäckefors blev dagens cache. Har funderat ett bra tag på att ta denna men har inte haft vägarna förbi under december, men nu är den loggad.
Denna cache ligger ganska nära, lite nordväst om vägkorsningen mellan väg 166 och 172.


Besökte även orten Järbo i Färgelanda kommun.  Blev bara ett snabbstopp inne vid kyrkan, då det började mörkna, och den utrustningen låg kvar hemma i hallen. Cachen vid kyrkan låg gömd på ett snöfritt ställe. Den hade åkt in lite långt så jag la den lite längre fram/ut. Under tiden jag loggade cachen kom promenerande mugglare med hund förbi, så jag blev väldigt intresserad av anslaget att "Zumban startar upp igen"... ;)

fotot hämtat från www.sejarbo.se


onsdag 9 januari 2013

Märkes problem..

Har stött på ett problem som någon av er där ute i internetmolnet kanske kan hjälpa mig med.
Vad är detta för bilmodell, och vilken årsmodell är det???
Har gissat på Chrysler eller Plymouth, men det verkar inte stämma eller så hittar jag inte rätt modell..

Vad är detta för bil???

söndag 6 januari 2013

Alingsås och hjortarna på Koberg

På hemvägen från Borås stannade vi till och tog två cacher.


"Welcome to Alingsås, 180 North West"

Anslagstavlan på rastplatsen.
Ett stopp blev det vid vackra Kobergs slott, med sina magnifika hjorthägn. Här betade både Dov- och Kronhjort, och dom var inte så intresserade av att få besök utanför stängslet, så det blev snabbloggat och spana på de fina djuren från bilen. Fotona är från Kobergs offeciella hemsida.





fredag 4 januari 2013

Viskafors mm

Har ett födelsedagsbarn imorgon, och han ville gärna ha prinsesstårta. Eftersom jag är i Svaneholm och inte åker hem för än imorgon när han fyller, så då blev det inköpa tårta på mysiga Valthorns bageri i Viskafors. Dom har så goda och fina tårtor och efter det blev det några cacher.

Först blev det "Blå fåren" i Viskafors.


Tyvärr är ju fåren stulna men hagen finns ju fortfarande..



Nr 2 blev "Snabba Cache - XI - matdax" En 4 stjärnig restaurang får skogens djur.



Tog svängen till "Lysande (eller kanske inte)" Hemma på cacheägarens framfart.


Sedan blev det ett matställe till "mellanmål igen 2" En härlig gammal stentrappa ledde mig rätt.



torsdag 3 januari 2013

Nummer 2, 2013 Sävsjövik

Igår kväll på vår promenad runt Bogryd, så pratade jag om att jag skulle vilja titta om jag kunde finna burken vid Sävsjövik. Ett sommarstugområde mellan Svaneholm och Viskadalen. Så före resan in mot Borås och lite shopping tog mamma och jag oss en förmiddagstur upp till Sävsjövik för att leta rätt på cachen som ligger här. Efter lite letand så bytte jag från mobilens gps till min eTrex20 och då gick det jättesmidigt. Burken var fuktig likaså loggremsan, men det gick att skriva mitt alias iallafall.

Utsikt över sjön vid Sävsjövik.

Nytt år nya gömmor..

Ja, då har det blivit nytt år, och ett nyårslöfte är att försöka att ta minst lika många cacher detta året som mitt första halvår, 184 st blev det.
När julafton och nyårsafton var avslutad, så tog jag och sonen oss en sväng till Borås och Svaneholm, till mina föräldrar och min bror med familj. Onsdagen den 2 januari tog jag och mamma oss en kvällspromenad ner till badplatsen där det i början på december lades ut en cache i en serie som heter "7häradsjul-2012" detta var "lucka 5". Så med hjälp av ficklampor hittade vi denna logg/cach.

Badplatsen från bryggan

Badplatsen