tisdag 12 november 2013

Caching på hemvägen från jobbet.

Eftersom geocachingen legat "lite på is" från i somras så hade jag missat att det kommit ut en cache i Dansbo, mellan Dals-Rostock och Dalskog. Dalslands längsta kurva (GC4P6F3), cachen ligger vid den gamla vägen som går mellan Dals-Rostock och Dalskog, vid ett gammalt skjul, som enligt beskrivningen varit ett lastbilsgarage för många år sedan.


Inne i skjulet finns många gamla fina saker, där man kan känna tidens vingslag. En gammal sädesvagn, oljefat, en harv och mycket mer.



Oljefat från Taxaco


Ett rostigt sågblad och havre.
Vid denna cachen trodde jag att den låg under tak, men det fattades några meter för att det skulle vara fallet, men den var ganska lätt att finna ändå.

måndag 11 november 2013

Oktobers cache, ligger på latsidan.

Sedan sommarsemestern på Öland har det blivit väldigt dåligt med cachandet. Hade iallafall tänkt ta minst en cache i månaden, men det sprack vad gäller både augusti och september, men 13 oktober skedde det!

En solig söndag i oktober blev det att återvända till grottans djup vid He-grottan (GC14XVE)
Så utrustad med rätt skor, grova kängor; och pannlampa/ficklampa, så traskades det in i grottans inre. Då jag inte är en älskare av vissa 8 benade kryp, som det fanns gått om där inne så var jag inte sååå stöddig där inne, men med handsk-beklädda händer gick det bra att plocka fram burken.  Nej jag stannade inte kvar där nere och utforskade grottan mer grundligt.

He-grottans ingång. 

Vägen mot grottan är ganska kuperad så det var smart att ha vandringskängor istället för gummistövlar.