måndag 11 augusti 2014

Semester caching och ologgade kommuner.

Vi var bara iväg i 5 dagar på familjens lilla semesterresa i år. 15:åringen var inte helt lycklig över att det skulle bli en "liten" rundtur i Halland, Skåne, Småland och Västra Götaland. Han hade helst legat still på en camping en vecka utan vidare utfärder än till något köpcenter, men än så länge kompromissar vi. Bilåkande och burkletande / Köpcenter och bad.

Ett snabbstopp i Varberg för att logga en ologgad kommun och att fixa ny mobil till sonen, som krossat glaset på sin gammal och som inte är värd att laga. Sonen parkerade vi på en parkbänk för att spana in sin nya mobil, medens jag och maken letar fram "Gågata i Varberg" (GC20FKZ) Denna var logiskt placerad. Maken fick lite nonchalant hänga på skåpet medens jag "rotade runt i handväskan" för att logga lite obemärkt bland alla mugglare en onsdags förmiddag. Nästa stopp blev Eurostopp i Halmstad, matdax... Ologgad kommun och cachen "Halmstad TB hotell södra" (GC3R0VP). Här var det att ge sig in bland sly och björnbärssnår för att hitta denna kreativa gömma.

Gågatan i Varberg

Eurostop i Halmstad
Vi drar vidare söder ut mot Ängelholm, här blev det några cacher "Stjärtfenan" (GC28G88),
"A different Drive-in" (GC3N75G) med en geologisk inriktad logg. Efter en avstickare mot Landskrona och det böljande landskapen och utsikten över vackra Ven ligger "Parkering med utsikt" (GC22DDZ). Maken brukar åka ut med vänner och fiska torsk nere vid Ålabodarna, hit tog vi en avstickare för att visa mig den vackra parken ovanför hamnen och sedan blev det glasspaus nere vid hamnen.

Loggar även "Per-Albin" (GC3E25W).

Vi rullar vidare ner mot Malmö dels för att lägga till en kommun som jag inte loggat likaså ytterligare ett ologgat län. Vi stannar till på köpcentret Stora Bernstorp. Här loggar jag "Öppen plats 3" (GC4VB7V) medens maken och sonen beställer lunch inne på varuhuset. Efter det ville de in till en av sportaffärerna då jag tar en liten promenad ner mot byggföretaget och gömman "GDS#1" (GC1ZG6E).

På denna parkeringen loggades det...




Snabbt och elegant loggades denna också, det är inte läge för några långa promenader i 40 graders värme och strålande sol, så efter näringsintaget  rullar vi vidare sydost mot Ystad och Ale stenar.
Väl nere i Ystad behövde kom vi på att vi behövde fylla på förrådet inne på "gröna skylten". Deras ölsortiment var ganska skralt, då mycket var slut, men maken hittade några burkar av något som föll i smaken. Själv blev det påfyllning av mitt vinförråd. Ett billigt, spanskt "sölvin" som passar till vandrarhemshäng med familjen blev det också.
Grabbarna hittade en fiskeaffär och jag loggade den lilla micron "Student 2014" (GC56QDE), den lille rackaren satt på ett sätt så man var lite bakom....
På vägen ner mot Ale stenar, passerade vi "Vandrarhem" (GC304Y9) som vi loggar, en fin drive-in och skylt gömma!

Kåseberga

Ale Stenar

Väl nere vid Kåseberga kom jag på att en TB som vill söder ut nog passar bra att lägga i burken "Ale Stenar II" (GC4CAC7) så efter ett besök uppe vid det vindpinade monumentet, ger vi oss tillbaka mot gömman. Här var det en liten stig att följa i snåren, så det var inte så svårt att hitta den. Den var snart loggad och TB'n fick lämnas här...

Vi hade bestämt att vi skulle besöka Bengtssons loge i Simrishamn för att sova där.

Puben.
11 loggade cacher på en dag och många mil i bilen var nog max vad vår 15:åring kunde tolerera.