lördag 9 april 2016

Nummer 600!

Igår var vi bjudna ner till Vänersborg för att fira svärföräldrarnas guldbröllopsdag, (som egentligen är idag). Eftersom restaurangen låg vid en gömma så fick det bli en avstickare dit när vi gick tillbaka till bilen. Det var cachen "Riksbanken" (GC4PJ0) snabbt och lätt loggat i regnet.
På hemvägen planerades lite hur dagen idag skulle gestalta sig.

Lördagsnöjet på förmiddagen var som lördagsmorgonen brukar vara. Frukost till "ring så spelar vi" sedan melodikrysset. Så när detta var ordnat och det obligatoriska telefonsamtalet med mor, för att kolla svaren på dagens kryss, så var det dax.
Först in i affären för lite inköp, som hamnade i kylväskan, sedan vidare till Eriksbyn och Annas Design för att köpa rosor till svärföräldrarna.
Efter detta var min plan att hitta fem lite enkla gömmor så jag kommer upp i 600 loggade burkar.

#596 " Skålleruds TB-HOTELL" (GC4HC6M), en fin gömma vid Skålleruds Gård. Nu är det ett Hotell. Kyrkan har också haft en del verksamhet där. Lägergård mm.

#597 blev "Vatten i kranen" (GC4WDBC), en fin liten gömma vid vattentornet i Åsensbruk.

Vattentornet i Åsensbruk.


#598 - "Hemma på vår gata" (GC53TP8) , en gömma som CO kan ha koll på från sin altan. Här har jag varit förr men då för att hämta dottern och CO's dotter som skulle in till Mellerud. Denna var också snabbt loggad.

#599 - "En runda i skogen #1" (GC515C3), är första gömman i en serie på 7 utmed ett elljusspår.  Fel skodon gjorde att jag valde att bara ta första. Får återkomma när skorna är rätt och det är lite torrare ute.

#600 upptäckte att gömman för #500 ligger granne med denna. Det blev "Den gamla dansbanan i Håverud" (GC4WDAJ). Här uppe på kullen ligger Olle Rudolfs ateljé.

Olle Rudolfs Atelje, ligger fint på höjden.





söndag 7 februari 2016

Söndag morgon

Melleruds torg (GC5ZG6T) - När jag slutat arbetspasset nu på söndagsmorgonen, tänkte jag att äntligen logga gömman vid Köpmannetorget. Mina planer stämde väldigt bra. En söndags morgon i ett grått februariregn vid 07:20, så är det inte många människor ute och rör sig i onödan. Såg en person som var på morgonpromenad med sin hund, det var all rörelse vid torget.
Gömman hittades fort och det enda som var problem var att få tag i loggen, fick gå tillbaka till bilen och hämta mitt multiverktyg som innehåller en liten tång, så att remsan snällt kunde komma upp. Sedan blev det att skriva och återplacera snyggt och fint. En liten luring som syns men smälter in bra i miljön. Det blev favoritpoäng för denna!


torsdag 4 februari 2016

Solig februaricaching runt Rölanda och Gillelanda.

Då var det dax att starta upp 2016 geocaching. Så denna fina dagen åkte jag först upp mot Bäckefors för att hämta ut ett paket, sedan blev det att börja leta gömmor.
Först blev det en tur mot Rölanda med ett stopp vid Brene Bro (GC5APBP). Här porlade vattnet härligt vårligt i februarisolen. Lättloggad gömma. Det var nog tur att tjällossningen inte kommit igång riktigt ordentligt än, eftersom att grusvägen inte var den bästa.


Nästa gömma på min rutt var Rölanda kyrka (GC59X7A), som också var ganka enkel att hitta. Däremot lite mer krånglig att logga. Tjälen har ju än inte släppt sitt grepp om naturen så kamouflaget som fanns över gömman satt ganska hårt fast. Fick ta i lite innan den gick att flytta. Efter besöket vid gömman gick jag runt lite på kyrkogården. Rölanda kyrka har gamla anor och det finns ett antal riktigt gamla gravstenar. En vacker kyrka på en vacker plats i vackert väder.

Rölanda kyrka
Gillelanda





















På vägen mot Gillelanda tänkte jag även logga gömman vid Jättestenen (GC14703), men här blev det DNF, dagens enda. Stormarna under gångna året har fällt en hel del träd i området, så är fick man klättra över och under nedfallna granar för att nå gömman. Får bli att återkomma till denna om någon månad eller så, för ett nytt försök.
Vid Gillelanda och den vackra utsiktsplatsen blev det också ett stopp.

Utsiktsplats Gillelanda(GC3T0RM) behövde lite omsorg. Då loggremsan fortfarande var jätteblöt fast den inte var utbytt sedan senaste loggen i november, så blev det en nödlösning för att jag själv skulle kunna skriva i loggen. Jag hade ny loggar i ryggsäcken och även en lite återförslutningsbar plastpåse, som fick vara runt burken. Den genomvåta loggremsan tog jag med mig och kommer att skicka till CO om denne vill ha den våta rullen.

Sista loggen skrev jag vid Magnussons trädgård (GC3T58R) som var en mycket trevlig gömma. Här språkade jag en lite stund med en av trädgårdsägarna. Hade lite problem med att se skillnad på duvan som fanns på elskåpet med den mås som skulle finnas på stenmuren. Det är ju bra om man läser hela infon om gömman före man börjar leta. Jag tolkade att fågeln på stenmuren var en anka, så därför blev det lite onödigt letande innan jag hamnade rätt. Herr Magnusson ropade från huset att jag var på rätt ställe, och det stämde ju. Hit vill jag åka i sommar så jag får se all trädgårdsprakt. Favoritpoäng blev det för denna gömman.