torsdag 25 juni 2015

Strömvillan i Dals Långed

Dagens semestercach togs i Dals Långed. Stannade till och kollade på lite folk som slussade... Alltid lika kul att höra alla diskussioner.

Efter det åkte jag ner på den återvändsgatan som leder fram mot denna otroligt charmiga brygga. Det känns som att vara på en flotte ute i kanalen, så härlig utsikt!

Gömman hittades snabbt. Jag parkerade nere vid vändplatsen och gick de 35 metrarna tillbaka upp mot gömman, som var snabb loggad. Efteråt vände jag tillbaka över slussen och åkte på väg 2218 "Vackra byars väg". Det är en så vacker vägsträcka, rekomenderas varmt... Den går från Dals Långed till Dals Rostock.





Hallebäcks camping

Onsdagens gömma blev en multi i Hallebäck GC1FPCE. Denna multi rör sig i skogen kring den lilla mysiga campingen.


Jag gjorde ett misstag och gjorde min beräkning efter en grej i metall, men skulle använt mig av den i trä... Det blev en felräkning på lite över 300 meter... Inte så smidigt när det är kuperad skogsmark det handlar om.
Det finns ingen "checker" till gömman så jag mailade CO, för att kolla, vilket var tur.

En fin och torr gömma!

Sedan var det bara att vandra tillbaka till parkeringen, en liten promenad på bara lite drygt 100 meter. 

tisdag 23 juni 2015

Viskafors och Svaneholm

Då var årets semester igång och min plan att logga minst en gömma om dagen denna semester har startat.

Då sonen skulle hämtas i Svaneholm fick jag börja veckan med en tur mot Borås. Hade tänkt att ta en myst på vägen ner men fick inte grönt i checkern så det fick bli en vanlig.
Det blev "trädet" GC5NAQ8, som är gömd vid de gamla arbetarbostäderna i Viskafors.



På hemvägen, idag blev det också ett snabbstopp ganska nära gårdagens gömma.
"RAB" GC45ZE8, som ligger vid Rydboholms Aktiebolag. Företaget lades ner för snart 150 år sedan men lokalerna har fortfarande aktiviteter.


Här tog jag lite hjälp av sonen, då jag var lite feg...

söndag 21 juni 2015

Midsommardagen i Upperud.

Har haft en mycket bra midsommar med både familj och vänner omkring mig. Sedan att man kunde utnyttja båten även denna midsommar var ju ett plus. Jag hade planerat att försöka logga Björköns varv (GC2DNTJ) men det var ganska högt vatten så det var svårt att lägga till, sedan har det röjts en hel del i omgivningen, så ska kolla med CO om den nyligen är kontrollerad.

Här ligger vi och "kölar lite grann" så här på midsommarafton.

I natt har vi övernattat i Upperud med goda mugglar-vänner. Jag har som jag tidigare skrivit tänkt försöka att logga så många mystar som möjligt i närområdet och kring de platser jag brukar besöka. Så när vi nu övernattade i området, passade jag på att logga Texas pyssel #1 (GC408CJ).
Såg att årets stormar har naggat "Dalonien" på toppen, och en hel del nerfallna brädor låg nedanför konstverket.

Panoramabild över Kastellholmen. Spångens hamn till vänster.