fredag 24 juli 2015

Landskrona och cykeltur på Ven

Maken åker nästan årligen ner till Landskrona för att fiska torsk. Eftersom detta nu skulle ske under semestern tänkte jag att jag följer med och kollar burkläget i Skåne. Planen var att försöka ta gömmorna på Ven, och om det fanns möjlighet så skulle jag ta några gömmor i ologgade kommuner. Vi började med att åka ner till Borås, där tonåringen skulle tillbringa några dagar med familjen och kusinerna. Så efter en övernattning där, rullade vi ner mot "Det gula varuhuset" i Ullared för att komplettera lite fiskegrejer så styrdes riktningen mot Glumslöv utanför Landskrona.



Morgondagen blev det en färd till Ven. Matsäck packades för hela dagen, det skulle vara varmt och soligt så då kan man ju stanna var det passade mig utan att behöva leta upp matställen, för att då behöva vänta på maten eller på Caféer.
8 gömmor varav en multi hittades under denna ljuvliga dag på cykel. Jag åkte med färjan 08:20 till Ven och 15:00 tillbaka. Detta var precis lagom tyckte jag. Nu stannade ju jag inte jättelänge på alla platser eller cyklade jättesnabbt.
Min hyrda cykel vid gömman
"Utsikt vid Haket"



En mycket härlig tur iallafall!










Multins slutgömma!

onsdag 22 juli 2015

3 FTF-gömmor på tre dagar!

Ja, då har fyra härliga semesterveckor passerat, och min jobbvecka inleds med att jag skulle fylla på det semestertomma kylskåpet.  Så när jag plockade in kylväskan och pantflaskorna i bilen plingade mobilen.  Ett TB-HOTELL längs väg 166 in mot Mellerud hade just släppts. Ja, det var ju inget att vänta på så det var bara att åka...
Jippi!!! Jag hittade en tom och ny loggbok. "Route 166 TB-Hotell" (GC5ZG6B)


På kvällen när jag precis kommit till jobbet så släpptes ytterligare en gömma i Mellerud.. Holms kyrka (GC5ZMPN) . Det var bara att hålla tummarna att inga kvälls- eller morgonpigga burkletare var i farten i Mellerud.
Så när nattjobbet och rapporteringen till dagpersonalen var klar och fortfarande ingen loggat gömman på nätet, höll jag tummarna för att jag kanske kunde ha tur idag också.
Här har jag loggat en gömma för några år sedan men den har varit arkiverad ett tag. Så kul att Holms kyrka fått en egen gömma igen. Här var jag till min stora förvåning också först!


Den 22 juli blev det också en FTF :-) tre FTFér på tre dagar! Denna släpptes också i Mellerud. Järns kyrka (GC5ZPWH)
Alla tre gömmorna var enkla att hitta. Traditionella, två skylt-gömmor och en "burk vid trärot".


tisdag 7 juli 2015

Blåsigt på Vänern blev bilfärd och dagsutflykt till kusten.

Gårdagens semestergömma loggades i Dals-Ed, då jag hämtade sonen. Eds kyrka (GC57ZB5), snabbloggad och bra, inga konstigheter.


När vi åt frukost i morse bestämde vi att det fick bli en tur till kusten idag, dels för att logga några nya kommuner som jag inte hade och dels försöka göra några inköp.
Det blev 9 loggade burkar och fyra nya kommuner.

Många norskar låg kvar i hamnen i Fjällbacka med sina båtar denna blåsiga dag. 

4 loggade i Tanums kommun.
Hittade en Letterbox också!


Burkletande med båten på Vänern.

Under förra veckan blev det några riktigt fina dagar på Vänern. Vi hade med mugglarvännerna Y och P, och som efter några tagna burkar skapade ett eget konto och som nu blivit bitna av denna hobby. Härligt att Team VonnseBull nu kan ansluta sig till mig och maken (som också skapade eget konto under veckan)
Vi loggade bland annat Spikens fiskeläger (GC4ZW27), Spiken (GC4ZWYC) och Tindringen (GC4ER7V). Vid Läckö tog vi några av delstegen i en multi, vi återkommer nog nästa vecka och loggar gömman.

Vackra Läckö
Övernattning vid "Tindringen"

Det var flyguppvisning på Sotenäs, så man kunde passa på att titta på det
när vi låg vid Spikens fiskeläger och njöt denna härliga sommardag.

En lurig gömma som fick favoritpoäng av oss. En riktig dåldis...
Här letade vi burk... vi hittade burken men den var tom. Enligt cafépersonalen
så var vi rätt, men då vattennivån i Vänern är högt har detta troligen påverkat.
Gömman hittad och fotograferad men loggen saknades.