lördag 30 maj 2015

En Dalslands myst.

När mina nya gömmor väl var utlagda, började jag att kolla på vilka mystar (?) det fanns i kommunen som jag inte loggat eller försökt att lösa.
Hittade då en i Åsensbruk. "Hitta i Dalsland" (GC5J4GT), den var inte så knepig att lösa när man bara kom på att man skulle använda båda fönstren, att man skulle zooma in det nedre så att man såg samma bild som i det övre fönstret. Kul myst, testa gärna!


Det var kul att sitta och leta upp platserna, som var från stora delar av Dalsland. Ska nu försöka att klura ut fler mystar (?) både här i området och lite mer söder ut. Man vet ju aldrig när man är ute och åker, då kan det vara bra att ha några redan lösta.


måndag 25 maj 2015

Naturstigen utökas ytterligare och fika i hamnen.

Jo, jag har ju gömmor i Mellerud, nere vid Vänern. Så eftersom de inte loggats sedan oktober 2014, tänkte jag att det var dax att kolla att allt stod rätt till med burkarna. Igår tog jag gömmorna från mitten och söder ut, så idag började jag i hamnen, alltså i norr, och gick mot söder ut mot gårdagens startpunkt.

Denna bild är vid: Naturstigen i sjöskogen #Utsikten GC4CB0J.
Har ju förstått att alla inte loggar sina gömmor på nätet, men inte att det var så många som gjorde så. På en av gömmorna hade 12 stycken loggat sedan oktober 2014, då senaste loggen på geocaching.com finns registrerad fram till idag.... så istället för minst en helt tom loggremsa,fram och baksida, möttes jag av att det bara fanns baksidan kvar... Kul att den loggats så mycket men det blir svårare för mig som ägare av gömman att ha koll på när loggarna börjar bli fulla...

Iallafall så ska jag försöka länka ihop mina två olika rundor som jag har i området. Den ena är i naturreservatet och den andra längs med stränderna. Så jag la ut ytterligare två burkar i området, ska lägga till minst en till för att skapa mer valmöjlighet om man vill ta alla 17 på en gång eller dela upp dem med två olika utgångspunkter. (de med stjärnor är mina)



Efter det blev det fika i hamnen med en arbetskamrat och cachingkompis. Bara att hämta fikat och vattnet i bilen och välja bland alla fikabord och grillplatser. Vi satt och njöt i solen i över en timme. Blev lite fotande också då både svalor och skäggdoppingen var samarbetsvillig inför kameran. När vi räknat efter hur lång promenaden blivit stannade den på 4,5 km, (med alla omvägar för att hitta nya platser att lägga framtida gömmor på), inte illa!




När jag kom hem var det att sätta sig och registrera de nya gömmorna.... Idag var dom super snabba, tog 6 minuter mellan mailen att de mottagit gömman tills den var registrerad. Jag höll ju på att registrera den andra gömman när den första kom ut så jag blev mycket häpen, detta var rekord! Nästa tog 13 minuter mellan mailen... Alltid kul att de publiceras snabbt! Tackar för ett otroligt snabbt jobb!

Så nu är även #Kullen (GC5W77H) och #Vindkraftverket (GC5W76K) utlagda och loggningsbara.

Vindkraftverket i Sunnanå.
Här rekommenderar jag att man följer de stigar och vägar som finns. Tar man och går rakt mot gömman från parkeringen i hamnen så är Terrängen 4 av 5.... mycket blött men framförallt mycket snår av taggbuskar och En, (annars är det 1,5 av 5....) Gör annars en klassiker... raka vägen dit men väg/stig tillbaka.

söndag 24 maj 2015

Naturstigen i Sjöskogen fick fler gömmor

Blev informerad om att en av mina gömmor har mugglats igen... detta har redan skett två gånger tidigare, så nu är sista försöket... får nog flytta den i allafall, men det tar jag inte riktigt än, hoppas den får ligga kvar.

Så när jag ändå var nere och ordnade med ny burk, tänkte jag att det var dax att kontrollera de andra i samma serie. För att göra den mer attraktiv lade jag till tre gömmor på den södra sträckan så blir det lite tätare med burkar. En liten nackdel var att en av gömmorna då hamnade i skogen vid stugområdet och campingen. Denna gömma kräver att man smyger/ är försiktig eftersom det är mycket folk i området. Så inga ficklampor, reflexvästar eller annat som drar uppmärksamheten till sig ska användas. Som extra säkerhet la jag gömman bara öppen för premium medlemmar också, vi får se om det räcker...

Några foton från dagens promenad. Blev ungefär 3 km, fram och tillbaka.

Det är en fin och bred stig, passar utmärkt
att cykla, promenera och rida här.

Härligt att det inte var jättevarmt, eller soligt eftersom det är en bit att gå. Inget regn heller.

Lånad bild: malixhusvagnsblog.wordpress.com

onsdag 20 maj 2015

En vanlig tisdag med lite burkletande.

Ville fortsätta på Dalslands PT, så idag avverkades gömmorna #99 - #90.
Jag avvaktade förmiddagens regn och tog en liten tur nu på eftermiddagen. Det var 11 satelliter som min ETrex fick kontakt med så det verkade ju bra.
Vissa gömmor var lite våta och någon låg lite väl långt från gps'ens nolla. Men över lag en fin eftermiddag.

Ragnerudssjön med den fina campingen.


Vissa broar känns säkrare än andra. Här avstod jag från att gå över.

fredag 15 maj 2015

15/5-15 och hittat gömma nr 500.

Ytterligare en bra majdag att ta sig ut och leta lite burkar på. Idag var det äntligen dags att logga nr 500. Det fick bli en multi i Håverud.
Håveruds Central station, GC57PGY. En trestegs multi, med ganska kort avstånd mellan delmomenten.




Idag var många lediga, och det märktes. Många var och tittade på akvedukten, även en hel del campare. 
Trevlig helg alla. Nu blir det att ladda för lite helgjobb.


torsdag 14 maj 2015

Dalslands PT

Har också hunnit med några till på Fla PT. Vissa var lättare andra svårare, och vissa loggremsor var mer våta än andra. Fick även användning av mitt 4 meters metspö med krok. Då någon gömma var lite högt upp. Upptäckte också att jag åkte förbi några, men de får vi ta till veckan. Jag hann med 26 gömmor på i eftermiddag.
Fla PT #155, Fla PT #154, Fla PT #153, Fla PT #152, Fla PT #151, Fla PT #150, Fla PT #149, Mitt i No Where #12 Skogen, Mitt i No Where #3 Dalslands rallyt, Fla PT #100, Fla PT #101, Fla PT #102, Fla PT #103, Fla PT #104, Fla PT #105, Fla PT #106, Fla PT #107, Fla PT #108, Fla PT #109, Fla PT #111, Fla PT #122,Fla PT #123,Fla PT #124,Fla PT #131 och Fla PT #133.



Upptäckte att jag visst glömt att logga en gömma på internet, så det blev att leta rätt på vilket datum det var i juli som jag loggade, i loggen... 12 juli, var det visst... ja, det är bara att göra om och göra rätt.


Stora Böns Idrottsplats och Järboblick

Idag var det åter dax att åka ut en sväng på Dalslandsvägarna. Jag började med att stanna vid Stora Böns Idrottsplats (GC5APB1) Här har jag åkt förbi massor med gånger men aldrig stannat till. En mysig plats.



Nu bar det av till en plats med utsikt! Store Kulle/ Järboblick (GC5AP70) Här var helt otroligt fint! Höll på att göra en klassiker inom geocaching... ta rakaste vägen, vid denna gömman är det inget att rekommendera. Då krävs det klätterutrustning, annars följer man timmervägen 40 meter till vändplanen, sedan skogsstigen och den markerade blå leden. Mycket enklare!




Väl uppe på toppen, 200 m.ö.h. är det en otrolig utsikt. Så nöjd över att jag tog mig upp längs stigen. Här uppe blev det medhavd fika, kaffe och smörgås. Här uppe blev det många kort tagna för det är så otroligt fint! Här är två av dem.