tisdag 30 april 2013

Tidningsreportage från eventet i Fristad

Söndagen den 29 var det med en stor artikel som täckte 75% av en sida i Borås Tidning. Denna artikel underlättade mina förklaringar för släkt och vänner som funderar på vad jag egentligen sysslar med när jag säger att jag är ute och letar burkar...


söndag 28 april 2013

Hedared, Gräfsnäs och kyrkoruin

Idag var det hemfärd från en händelserik helg i Geocachingens tecken! Ett snabbt stopp i Hedared på deras bensinmack och cachen Petrolium Tango #117 (GC3D0T3).


Med sonens hjälp fixade jag också att logga tre cacher i Gräfsnäs (GC3RG7E). På den första var det tur att sonen var lite klätter villig, för jag nådde inte riktigt ända upp. Denna har jag försökt på tidigare men fick en liten hint om att jag faktiskt var vid rätt skylt igår på eventet i Fristad då jag träffade många trevliga människor!
Bada i Alingsås #3 - Gräfsnäs (GC3W6GR) Här var det tur att man hade en envis son som vägrade ge upp. Letade lite på fel ställe men sonens envishet gav resultat. Jag såg ett geocaching märke och då plockade sonen snabbt fram den klurigt dolda burken. Tur att han var med mig idag!


Här letade jag lite fel...

Nöjd son...
Vi vandrade ner mot nästa cache som var Gräfsnäs Castle (GC7DA4) sonen skötte GPS'en så det var han som fick leta sig fram till gömman.

Inte mycket kvar av slottets storhetsglans

Här i parken fanns det mycket att se, men vinden blåste surt från sjön...


Sonen hittade ett "litet" träd som han funderade på att klättra upp i men i vissa lägen så vet han sin begränsning, och det var ju bra, för jag tänkte då inte klättra upp efter honom....


Efter detta stoppet i en vacker miljö som med all säkerhet är väldigt inbjudande på sommaren så satte sig jag och sonen för att köra den sista biten upp mot Dalsland.
Då sonen intagit en del vätska före färden så blev vi tvungna att stanna en gång till, och då blev det lagom vid Lagmansereds kyrkoruin (GC1G06Y). Snabbloggad under tiden som sonen fick lösa sitt önskemål. Så det blev 5 loggade burkar på hemvägen. 




Fristad event 2013

Då var man i Borås hos mor och far, med målet inställt på att delta i eventet i Fristad.
Träffa likasinnade från hela väst Sverige, Cacha med nya människor, ta del av bra föreläsare och deras upplevelser i stort och smått. Få möjlighet att se vad som finns för nya 'måste ha prylar' som utställare har med sig mm
Jag är helnöjd med dagen!!

Christian Mohr och Anders Sylvan pratade om grunderna i geocaching och bjöd också på sina egna upplevelser.
Det släpptes också massa nya cacher i samband med eventet, väldigt många hade det lagts ned mycket jobb på. Kreativa och härliga upplevelser blev resultatet. Vädret var mer än växlande. Strålande sol, ösregn, hagel och sedan åter sol.
Dagens runda ute i Fristad resulterade i 12 loggade burkar och tre nya TB. Jag hade inte alls samma ambitioner som många av de andra deltagarna som säkert loggade bort mot 50 burkar idag, men man är ju olika.
Jag besökte också vackra Arnäsholms kapell, när jag besökt en gammal klasskompis. En härlig vårkväll bjöds det på...

Underbar utsikt från cachen.


Kapellet sett från stranden
Foto lånat av www.soo.nu på kapellet där även
mer info finns.



onsdag 24 april 2013

En tur till Uddevalla och Torps köpcentrum.

Idag blev det en tur till Torpsköpcenter då jag passade på att leta rätt på två burkar medens maken var inne på Biltema och Bauhaus.
Jag letade först upp den lilla cachen Blom Blom (GC46TM5). Den var inte tillräckligt stor för att jag skulle kunna få ut loggremsan, inte ens med min tång, så jag fotologgade istället.



Jag besökte också Josefin's TB-Hotell (GC1QH3Z). Det fanns ingen TB i den men den var logiskt placerad och man kände inte att man blev uttittad. Det var lite kul också att står man vid TB hotellet så kunde man ju se bort till Blom Blom.

Burken var torr och fin.

Sikten mot gömman Blom Blom.

söndag 21 april 2013

En tur till Dals Ed.

Under veckan som gått har det varit mycket jobb så det har inte varit så mycket caching. Jag har varit och kollat på en multi, men på grund av mycket vatten i naturen så får jag avvakta med att ta slutgömman tills det torkar upp lite mer. Så det blir väll till veckan tror jag. Multin som jag besökte var Hallebäck (GC1FPCE) en mysig vildmarkscamping mellan Dals Långed och Dalskog, längs vackra vyarsväg 2218, det som är så jättekul med denna väg är att den äntligen blivit asfalterad, så alla som dragit sig för att ta cacherna längs denna vägen på grund av vägens kvalitet, kan nu lugnt köra denna. Vill man inte köra upp till campingen (som är en grusväg) så kan man gärna parkera nere vid Hallebäcksskylten och gå upp till campingen.


Maken skulle upp till Fiskespecialisten i Ed, för att göra lite inköp inför årets trollingsäsong. Eftersom att jag inte tagit alla burkar i byn så tänkte jag att försöka mig på cachen Under (GCK6HJ) som jag gått bet på tidigare. Denna regniga dag var det inga problem, den låg där den skulle. Så nöjd med dagen, trotts regn och blåst. Det är kul med historiska platser som man besöker via denna roliga hobby!

Blött i  bröstvärnet.

Härligt med informationsskyltar!!

fredag 12 april 2013

Caching i aprilsnö.

När jag avslutat denna veckans jobb så tog jag mig en liten tur mot Åsensbruk och Skållerud för att logga några som jag tidigare försökt hitta. Med lite mer erfarenhet och med en hand-gps så kände jag mig mycket säkrare på att lyckas denna gången.
Det finns en fin parkeringsmöjlighet vid cachen Kalles myshörna (GC2YJFV) sedan kan man lätt besöka, Smultronbacken (GC434R6) och The Log Lady (GC2YQXJ) som var 2 av mina mål idag.
Jag hade tidigare i augusti och september tagit cacherna Utväxt (GC3R5AQ),  Skansen (GCN6KH), Texas Djungelcache (GC3QYJG). Fortsätter man gå några hundra meter till så kommer man till Fridens hus- Helldala (GC2XHEJ) och 6e augusti (GC3T2MK). Detta är en fin runda särskilt nu när alla vårblommorna är i antågande. Till en av cacherna kan behöva väldigt långa armar eller ett metspö/stege, bara ett litet tips.

Vid cachen Smultronbacken växer det blåsippor, och det kändes ju lite konstigt att hitta dessa samtidigt som det började snöa, men det var ändå årets första blåsippor...



Jag hann också med en liten avstickare till underbara Skålleruds kyrka (GCE5FB) denna försökte jag logga i somras, men en fiskande familj som stod på bryggan gjorde loggningen omöjlig, men jag visste var den fanns.
Kyrkan är väldigt vacker och är mycket omtyckt att gifta sig i.


När du ändå är här så tycker jag du kan passa på att ta Sanders Skatten (GC1QP3K) en multi som inte är så jätte avancerad. Jag tycker man har stor fördel om man har med barn eller nån smidig kortare person, för får-brickorna sitter inne bland olika buskage av enar och lövträd, då passar en mindre person alldeles utmärkt att krypa in under och läsa av dem. Ägarna av vandrarhemmet är informerade om att det finns en multi på deras område, men jag tror inte de vet helt var brickorna finns.

måndag 8 april 2013

Lillån runt och bävercachar

Efter att helgens tre jobbnätter var avklarade så blev det hem och få några timmars sömn. När jag kom upp vid 12, så skulle dottern snart åka ner till Vänersborg för en lektion och en provskrivning på gymnasiet. Så då passade jag på att åka med henne ner för att kanske kunna leta upp några burkar. Mitt val föll på Lillå-rundan, 4 cacher samt 2 i samma område med bäver anknytning.
Jag parkerade vid Lillåstugan där det finns bra parkeringsmöjligheter och dessutom en cache. Fick bli lite läsning på informationstavlan före jag begav mig in i strövområdet.




Det var en härlig vårdag med mycket fågelsång och en och annan vårblomma. 
Eftersom att jag ville få med de bäver relaterande cacherna så vek jag av från Lillån-rundan för att ta cacherna "Kolla Bäver" (GC3H0E2) och "Beaver pipes" (GC45CDF). Mycket trevliga cacher, där man får se bävrarnas envisa gnagande. Dessa cacher rekomenderars varmt. Jättekul!! Såg inte själv någon bäver idag men väl nyfälda träd, en bäverhydda och spår av älg, rådjur och hare. Det måste ju var rena smörgåsbordet för dem när bävern väl fällt träden. Snacka om samspel i naturen!!



torsdag 4 april 2013

Genevispåret i Högsäter

Då sonen skulle till en kompis så passade jag på att fundera ut en lite runda som jag kunde ta under eftermiddagen. Det fick bli Genevispåret i Högsäter, en fem cache runda med lite varierande svårigheter. Jag parkerade på samma ställe som jag stod förra gången då jag besökte Genevi.


På andra sidan fotbollsplanerna går en fin väg där många promenerar, springer eller åker skidor. Terrängmässigt är det inga större problem utan utmaningarna ligger på själva cacherna. En jättemysig runda!




Det var inte bara jag som var ute på promenad idag, utan man såg rådjur vid skogsbrynet och en hel del småfåglar drillade i buskar och träd. Ett ganska färskt märke från en bäver fanns längs vägen.


Vid en av cacherna behövde jag använda mitt multiverktyg som har kommit till användning ett antal gånger under mina rundor. Tången har varit bra att ha alla de gånger då loggremsan kommit för långt ner i cachen och mina mindre graciösa fingrar inte nått den. Sedan är ju både stjärnmejseln och den platta mejseln varit användbara. En kapsylöppnare finns också på den och det är ju bra om man behöver öppna nått drickbart.