söndag 17 mars 2013

Karlstadsresa tur och retur

Det blev en tur till Karlstad för lite shopping och besök hos go'a vänner. Vi struntade i caching på uppvägen, utan tog några drive in på hemvägen istället. I Karlstads kommun ligger Bruksorten Älvenäs, där det bara blev en snabbt stopp vid Älvenäs #9 (GC35JBX), som var en traditionell skyltcache.


Nästa drive in blev i Grums, vid Edsholms borgruin,(GC30NCK) som ligger intill järnvägen och landsvägen mellan Grums och Slottsbron. Edsholm var en kunglig fogdeborg och uppfördes sannolikt på 1370-talet. Borgens historia blev kort då den brändes ner i samband med Engelbrektsupproret 1434. Så säger skriftligt källmaterial och detta verkar bekräftas av de mynt man funnit. Mynten är präglade mellan 1370-talet och 1420-talet. (info och foto om borgen från värmlandsmuseums hemsida)

Såhär kan borgen ha sett ut men troligen inte såhär storslagen,
småhusen framför tror man varit knäckt bostäder.


Den tredje drive-in'en blev strax föreVärmlandsbro, vid sjön Brosjö och vid cachen Hyngen (GC3NMFV) Vid denna fågelsjö har jag aldrig stannat tidigar. Än var det inga fåglar på ingång här men det lär nog inte dröja så länge tills det är fullt liv här.

Aftonsol över sjön. (foto från klart.se)
Ett snabbstopp i Säffle, för att få med ytterligare en kommun i Värmland, blev det vid "Petroleum tango #93" (GC30TDC). Jag har tagit några av alla dessa Petroleum tango-cacher tidigare, för det finns ett helt gäng. Undrar om det kommer en "Petroleum tango" vid Värmlands Rasta också, eller om det redan har legat en där. Det är iallafall ett bra ställe att pausa på, annars får jag väll lägga en där, men jag är inte ofta i krokarna.

Här blev tyvärr ingen gasmack, men annars har de alla andra drivmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar