söndag 3 mars 2013

Militärhemlighet och utsikt med bismak

Då var ytterligare tre av byns smultronställen loggbara.
Dalskogs avrättningsplats ligger på "Sockekull",(GC46ZJF) jag har försökt letat lite om denna plats och har hittat att iallafall en har mist sitt huvud under bödelns yxa här uppe. Denna mysiga grillplats är även ett kul ställe för barnen att leka på, visserligen är det branta bergssidor ner mot sjön men det är kul att klättra i det knotiga tallarna uppe på kullen eller leka gömme bakom de stora granarna eller bakom stenarna.
Det är en härlig utsikt över kabbosjön också. Är man av den äventyrligare sorten så kan man ställa bilen vid badplatsen och ta sig upp den branta vägen annars gör man som alla andra och tar bilen upp bakom kullen och parkerar vid vägkanten. Valet är fritt!!



Vart själva avrättningen skedde exakt vet jag inte men det var här uppe iallafall.

Lite militära ställen finns ju också. Det ena som kommit ut är försvarsfundamenten mellan gården Halängen och Dalskogs gamla såg. Här finns det tyvärr massor med rostig taggtråd, men om man som hängiven geocachare plockar med sig lite gammalt skrot om man hittar nått så gör man ju samtidigt en god sak för både djur/natur och trivsel.

Den andra cachen finns i närheten av ett skyddsrum som egentligen ska vara plomberat, men det är det inte längre...
Här finns också betongfundament längs järnvägen, väl värt ett besök. Parkerar man vid badplatsen så blir det lättare för boende längs med vägen att ta sig förbi.

Skyddsrummet som ska vara plomberat men inte är det.



Betongfundament i långa rader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar