måndag 13 maj 2013

Lerums gravfält, Torvinge, hövdingekullen, Magra, Upplo mm

Då skulle man åka mot Alingsås för att hämta sonen som haft en långhelg i Boråsområdet. Vill ju passa på att logga lite när man ändå är ute själv så då passar det bra att mötas upp i Alingsås, för där finns det fortfarande  många som jag inte besökt. Sen kan man ju välja två vägar till Alingsås=mer burkar ;-)

Längs med väg 42 efter Trollhättan, innan Väne-Åsaka, vid Lerums Gravfält (GC1RGD0) sitter en liten sliten skylten några meter från vägen inne bland lite snår. Det är så trist att en så här fint gravfält inte har varken fornminnesskylt vid vägen och en lite bättre parkeringsficka. Denna cache var jättefin, så stanna till och kolla!

Ser någon den lilla skylten i slyn? (Den lilla vita fyrkanten )
Jag har inte gjort det under de 20 år jag passerat här...




Den undanskymda lilla skylten
med svårläst text.

Fin, stor och tydlig informations tavla, uppe på kullen.



















Sedan stannade jag i Velanda för att logga cachen Tor vinge (GC13QV8) som är en runsten, här har jag heller inte stannat. Vilken tur att man börjat med geocaching, så man får se alla  dessa platser som finns dolda överallt. Tack, alla cache ägare som visar oss andra era smultronställen!!





Stannade vid en cache i Koberg, vid en domarring, inne i skogsdungen som heter Hövdingekullen (GC1M13B) Här inne i skogsdungen var det mycket djurspår och det är kanske inte så konstigt då det finns både hjortar och vildsvin på Kobergs stora ägor.

Kobergsslott, foto: Åke Johansson, http://www.aake.se/
När jag kom till Sollebrunn så tog jag för ovanlighetens skull inte av mot Gräfsnäsvägen (väg 190) utan fortsatte rakt på 42:an mot Alingsås. På detta sätt kunde jag ju logga både Magra kyrka (GC2H8YA) och cachen vid Upplo (GC468MR) så det var ju bra.

Efter att sonen hämtats i Alingsås så styrde vi bilen hemåt Dalsland igen. Både jag och sonen har kollat in cachen Vikaryds ekhagar (GC3J0F7) då det är så mäktiga träd här, men under vintern var det inte läge och någon gång har det ösregnat, och då har vi också hoppat över denna, men nu loggade vi den. Sonen tog GPS'en och jag mobilen. Sonen hittade den snabbast! Vitsipporna doftade ljuvligt i hagen!







Sista stoppet för dagen blev vid Gräfsnäs station (GC1HTZ4) som vi inte hittade för två veckor sedan. Nu hade vi läst de tidigare loggarna och då kändes det med ens mycket säkrare vad cachen skulle ligga. Sonen var smart, då han gick dit gps'en visade 0, och sedan gick de antal meter där ifrån som det stod i loggarna att det felade. Snabbt och lätt hämtades cachen fram, utan att man behövde förstöra det nysådda gräsmattan ner mot parken.




Framsidan av stationen, men kanske inte rätt sida ändå...
Dagens resultat blev 7 loggade cacher, och inte någon som jag inte hittade, det kändes bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar