fredag 6 juli 2012

Hällristningarna i Dalbergså och en "travel coins"

Under gårdagens letande hittade jag ju två travel coins. Efter att kollat lite på lämpliga vackra platser så ville jag kolla på de två i Dalbergså. De två stora tonåringarna hade fått ett hedersuppdrag, så de skulle inte vara hemma i eftermiddag, men när man ändå är ute och kör så kollar man ju vad man kan hitta "på vägen". Så sonen och jag begav oss mot idylliska Dalbergså och dess camping. Det har ju varit lite nederbörd de senaste veckorna, så det var inte torrt i skogen men att ha nått annat på fötterna än tennisskor, slog ju varken mig eller sonen... jo, det blev fuktiga skor eller snarare en dyblöt och en lite mer än fuktig, men sonen klarade sig ganska bra. Han är tydligen mer van än mig att balansera på tunna stockar och grästuvor. Väl framme vid Hällristningarna var det en underbar utsikt, så det blev lite fotande och att lägga en Geocoin eller "travel coin" i denna burken ute bland klipporna. Så fina hällristningar. Jo, rätt gissat, jag har aldrig varit här heller...
Utsikt från "Stone age" över vackra Vänern.

Geocoin vid hällristningarna.
Blöt om fötterna var jag ju redan så nu klaffsade vi bara på. Det fanns mogna blåbär här ute på udden så det smakade vi på.
Det skulle ju finnas en cache till här ute så det blev nästa mål. Denna var inte lika enkel att finna, men litar man på att gpséns anvisningar så hade det gått fortare, och ja, sonen hittade den. Han springer alltid i förväg och har en suverän blick för att leta rätt på gömda saker. När denna var loggad så begav vi oss till den mysiga handelsbod på campingen. Där inhandlades glass och nått drickbart. Denna handelsbod är väl värt ett besök! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar