lördag 28 juli 2012

Om man inte gillar fotboll kan man ju köra en cache runda med sonen

Det har varit en intensiv semestervecka, så vi beslutade att ta det lugnt med utfärder idag. Det blev sovmorgon och sedan kolla på lite OS. Varken jag eller sonen är några jättefanatiker av fotboll, vi ser nån allsvensk match live då och då, men annars inget alls. Så när det vankades OS fotboll, damernas match mot japan. Så då kollade vi om det fanns några cacher på behagligt avstånd, och det gjorde det ju, så när maken och de stora tonåringarna bänkade sig vid tv:n så tog jag och sonen med en vattenflaska och drog iväg på en runda med bilen.
Vi åkte mot orten När, ett par km från Ljugarn, där det skulle finnas en cache på en gammal utomhus dansbana. Tyvärr gick det inte helt enligt planen då en mugglare var där och klippte gräset inne i parken och han hade med sig sin hund som sprang lös. Enligt tidigare loggare så snurrade kompassen endel och det stämde. Vi kände inte att vi kunde stanna då vi blev uttittade av denna trädgårdsmästare, vi får se om vi hinner återvända före hemfärden, imorgon kväll. Vår fortsatta tur gick mot en skeppssättning från bronsåldern, som låg inne i en kohage. Djuren hade blivit flyttade så vi störde inte. En plats värd ett besök!

Nästa stopp blev till cachen Kvenni, som låg på en kulle vid en vacker kvarn.

Foto från geocaching.com

Denna cachen hittade sonen, inga djur i hagen, så det var lugnt.Väl tillbaka vid bilen konstaterade vi att det bara var 400 meter till nästa, en grotta... "Lau Grottan". Stigen upp till grottan ligger vid ett litet gärde och efter gärdet är det en bastant grind. Blev lite klättring över grinden då vi inte ville öppna upp hela. Medan sonen undersökte grottan så gick jag upp och loggade denna. Det fanns mycket fossiler av sjölilja och korall.

  
Nu ville sonen åka hem och äta men det fanns en cache några hundra meter längre fram på vägen, vid en källa "Lau käldu"
Foto från geocaching.com föreställande källan.

Här passade vi på att fylla våra vattenflaskor, för det var 28 grader i skuggan enligt bilens termometer. Nu fick det bli hemåt Alskog, för att äta och kolla OS handboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar