onsdag 15 augusti 2012

Övningskörning på Dalboslätten

Dottern och jag körde Emil, till fotbollsträningen i Åsebro. Så undertiden han tränar, tar vi en geo-runda ute på slätten. Vi började med en cache vid vackra stenbron i Åsebro. Här har jag och dottern letat tidigare utan resultat, men vi visste ju att den fanns där så vi återvände idag. Det skulle vara ny burk och ny logg i den, och mycket riktigt, den låg där den skulle. Äntligen hittad, kändes lite speciellt att få signera cachen med en helt rent och ny loggremsa, inte första loggare totalt men på denna remsa iallafall..

fotot är hämtat från hembygd.se, jag glömde fota här.
Vi fortsatte på samma väg som vi var, och körde nu mot "Gestads kyrka" och "Axel Erik Roos". Cachen vid kyrkan har varit struken ett tag, så det var kul att man nu kunde logga den. Ledtråden för cachen gav en tydlig vink vart åt den fanns. Här var många år sedan man var förbi.


Nästa stopp blev minnes monumentet över Axel Erik Roos. "Axel Erik Roos, föddes 12 augusti 1684 på Årnäs gård i Västergötland, död 14 december 1765 på godset Lövås i Gestadsocken i Dalsland. Han var friherre, officer och livdrabant hos Karl XII, samt landshövding i Älvsborgs län. Han benämns ofta som enbart Axel Roos, och var son till Carl Gustaf Roos. Roos sårades 16 gånger under de karolinska fälttågen. Det är känt att kungen kände stort förtroende för honom och kallade honom Roosen, samt att han nästan alltid fanns i kungens omedelbara närhet under fälttågen." (text från Wikipedia)


Här blev vi också mycket uttittade av ett gäng nyfikna, orädda kvigor som gick i hagen vid monumentet.

Efter denna närkontakt med kvigorna, åkte vi vidare mot nästa cache på listan som låg i Sikhall. Här finns en mysig camping, en härlig strand, trailer ramp och en härlig kustmiljö. Så vackert och rofullt.


Sikhalls magasin

En mycket informativ tavla gällande fiske och
frilufslivet i och kring Vänern. 
Nu fick det bli att återvända ut mot 45:an för att ta oss upp mot Brålanda och sedan tillbaka till Åsebro för att hämta Emil. Det blev två stopp på vägen. Först vid cachen "NGN #8 Björnerud".

Efter denna tog vi en avstickare på 150 m och tog cachen "Nuntorp". Här blev vi helt plötsligt inte själva, för vi hade tydligen stannat på det stället där vissa rökande ungdomar hängde, samt att det även var viss mopedparkering, så denna cache fick loggas lite diskret, i skydd av brännässlor mm

En mysig åktur med 6tagna cacher. Full pott idag, imorgon ska det också bli en runda, men är inte riktigt säker på vilka som ska vara med på den än, men troligen åker jag norr ut från Åsebro denna gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar